Omdat we allemaal van koffie houden

 
1 (1 van 12).jpg

Onze missie

Koffie voor nu en later

Bij Join the Cup houden we van lekkere koffie. Want kwaliteit is wat ons drijft, elke dag weer. Maar Join the Cup is meer dan alleen topkwaliteit en biologisch geteelde Arabica koffie uit de hooglanden van Peru. Het is een nieuw merk dat zich samen met Fairtrade inzet om deze premium kwaliteit koffie óók voor de toekomst te waarborgen. Door ervoor te zorgen dat de volgende generatie koffieboeren het vak met liefde en trots kan voortzetten.

 
 
1.jpg
 

Bedreigingen voor kwaliteitskoffie

Vergrijzing en klimaat verandering

 

Koffieboeren waar ook ter wereld hebben te maken met flinke uitdagingen die de kwaliteit en opbrengst van koffie bedreigen, waaronder klimaatverandering. Dat maakt het voor de volgende generatie minder aantrekkelijk om in de voetsporen van hun ouders te treden. Daarom is de gemiddelde leeftijd van koffieboeren momenteel al 57 jaar. Het is belangrijk dat wij als koffiedrinkers helpen om het vak van koffieboer weer aantrekkelijk te maken en jonge boeren een toekomst in koffie te laten zien. Help je mee? Join the Cup!

De jonge generatie koffieboeren kun je alleen blijven interesseren voor de koffieteelt als zij voor hun koffiebonen een prijs krijgen die op zijn minst de kosten van duurzame productie dekt. Join the Cup draagt bij aan de toekomst van deze jonge generatie!
— Peter d'Angremond, directeur van Stichting Max Havelaar
 
 
1 (6 van 12).jpg
 

Join the cup

Help je mee?

 

Join the Cup wil samen met koffiedrinkend Nederland bijdragen aan de toekomst van koffieboeren en daarmee aan de toekomst van kwaliteitskoffie. Zo gaat er per 500 gram koffie die je koopt 0,17 eurocent* Fairtrade premie rechtstreeks naar de koffiecoöperatie CenfroCafe; een samenwerkingsverband van zo’n 3.200 kleinschalige koffieboeren in de hooggelegen Cajamarca regio in het noorden van Peru. CenfroCafe houdt zich bezig met diverse klimaatprojecten en richt zich specifiek op het enthousiasmeren van jonge koffie boeren.    

*afhankelijk van de USD dollar koers. De Fairtrade premie voor Arabica is $0,20 USD per pound (454 gram).

fair.jpg
 
 
 
 
 
 
2.jpg
 

 

Join the cup

Handgeplukte biologische Fairtrade Arabica koffie


De 100% biologische Arabica bonen uit de Cajamarca regio in het noorden van Peru staan bekend om hun hoge kwaliteit. Op de berghellingen in het noorden van Peru wordt deze koffie op duurzame wijze in de schaduw geteeld en worden de rijpe koffiebessen nog met de hand geplukt. Zo zorgen de koffieboeren voor de allerbeste kwaliteit. Laat je verrassen door de smaakaccenten van caramel & chocola, citrus & caramel en cacao & noot.

 
 
 
 
 
Join the Cup (5 van 12).jpg
 

Onze koffie

De 100% biologische Arabica koffiebonen zijn exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn en worden door onze vakkundige koffiebranders op verschillende wijzen gebrand tot een range van kwaliteitskoffies, elk met een eigen smaakprofiel. Waar de koffiebonen uitstekend tot hun recht komen in een koffiemachine, is de filterrange geschikt voor het snelfilterapparaat en de cafetiere.

 
bonen-oranje.jpg

Koffiebonen

Vol & Rijk

Door deze hoogkwalitatieve en 100% biologische Arabica bonen uit Peru evenwichtig te branden, op de juiste temperatuur én met de juiste brandtijd, ontstaat een volle en rijke koffie met smaakaccenten van caramel, honing en chocolade. Een heerlijke koffie voor het maken van een smaakvolle lungo of espresso.

bonen-roze.jpg

Koffiebonen

Intens & Krachtig

Deze 100% biologische Arabica koffie uit het hooggebergte van Peru is donker gebrand waardoor een intense en krachtige koffie is gecreëerd met smaaktonen van noten en donkere chocolade. Dat maakt deze koffie bij uitstek geschikt voor het maken van een pittige espresso of als basis voor een smaakvolle cappuccino of latte macchiato.

 
Filter-groen.jpg

Filterkoffie

Zacht & Verfijnd

Een zachte en frisse koffie met een verfijnde smaak die wordt gecreëerd door de hoogwaardige en 100% biologische Arabica bonen uit Peru lichtjes te branden. Daardoor ontstaat een lichtfruitige smaak met tonen van caramel.

Filter-oranje.jpg

Filterkoffie

Vol & Rijk

Door deze 100% biologische Arabica bonen uit Peru evenwichtig te branden, op de juiste temperatuur en met de juiste brandtijd, ontstaat een volle en rijke koffie met smaakaccenten van caramel, honing en chocolade.

Filter-roze.jpg

Filterkoffie

Intens & Krachtig

Deze 100% biologische Arabica koffie uit het hooggebergte van Peru is donker gebrand waardoor een intense en krachtige koffie is gecreëerd met smaaktonen van noten en donkere chocolade.

 
A big difference now is that our children can go to school, our coffee is recognized and acknowledged thanks to the high quality and that our members can be proud of their status as a coffee farmer.
— Anselmo Huaman Moreta
shutterstock_236003338-klein.png